Bygg din egen garasje

31 mai 2020
Elisabeth Novik Nielsen

En garasje er en praktisk løsning om du behøver en ekstra plass til bil eller lagring. Garasjen bør bygges i stil med boligen eller tomten. Du kommer langt med å finne en ferdig garasjeløsning som står i stil med boligen. Du finner også mange firmaer med spesialkompetanse, som kan bistå med praktiske løsninger som fungerer for deg. 

Du bør i utgangspunktet bygge en garasje som kan romme kjøretøyet ditt, uavhengig av om du har bobil eller en liten personbil. Du kan velge mellom mange stilfulle materialer å velge mellom. Her gjelder det å finne frem til en melding som matcher husveggen.

Som en god start på byggeprosjektet kan du kontakte et firma som leverer ferdigbetong. Du kan også bestille ferdigbetong i Volda, eller andre steder i nærheten av der du bor. Ved å støpe grunnmuren i betong, vil du danne et solid grunnlag for videre bygging av lagringsplassen din. 

Velg riktig garasjeport

Garasjeporten din bør stå i stil med husveggen i forhold til både design og farger. Det finnes mange flotte garasjeporter å velge mellom i det norske markedet. Her kan du velge mellom både praktiske og stilfulle design som gir et flott preg. Det finnes et stort utvalg av ulike farger og materialer å velge mellom. 

Det lønner seg å bruke tid på å vurdere hvilken type port som passer best til din garasjeløsning. Du bør også tenke gjennom om du ønsker en port som åpnes ved bruk av skinner i taket, eller om du i stedet synes at en rulleport passer bedre inn i garasjen. 

Dette er porter som i stor grad benytter en del av taket for at lukkemekanismen skal fungere. Du bør også overveie om du skal gå for en garasjeport som er isolert, for å få en jevnere temperatur innendørs. Hvilken port som passer, vurderes ut fra hvor mye lagringsplass du behøver.

Flere nyheter