Finn en kiropraktor nær deg

29 august 2021
Maria Laugesen

Har du hodepine, vondt i ryggen, smerter i kne eller skulder? Da kan en kiropraktor kanskje hjelpe deg. De er nemlig eksperter på skader og smerter i muskel- og skjelettsystemet, og kan sørge for at du får en riktige diagnose, undersøkelse, behandling og veiledning.

Hva er en kiropraktor?

En kiropraktor har en lang utdannelse fra universitetet som inkluderer både en dybdegående teoretisk og praktisk viten om muskler, ledd, knogler, nerver osv. Derfor blir de spesialister på å undersøke, diagnostisere og behandle skader, sykdommer og smerter i muskel- og skjelettsystemet.

Derfor kan du forvente hos en kiropraktor å bli mødt av en profesjonell med stor viten om dine smerter. Ofte vil de kunne gi deg en forklaring på smertene første gang, og hvis ikke kan de henvise deg til andre undersøkelser eller spesialister dersom det er behov for dette.

Hva er kiropraktisk behandling?

Mange kjenner kanskje kiropraktikk for det berømte «knekk». Dette kalles også manipulasjon, og er en teknikk som brukes for å lindre smerter fra ledd og øke bevegeligheten i f.eks. ryggen. Lyden er egentlig bare luft, og behandlingen er ikke så voldsom som mange forestiller seg.

Manipulasjon er dog kun en del av kiropraktisk behandling. Først og fremst handler det om å stille en diagnose basert på dine symptomer og undersøkelsen, og ut fra dette får du indvidualisert behandling og rådgivning. Veiledning om øvelser og hva du selv kan gjøre i hverdagen spiller også en stor rolle.

Selve den manuelle behandlingen kan bestå av flere ting, og dette avhenger igjen av ditt spesifikke problem, men også din alder, øvrige helse og dine ønsker. Slik tilpasses behandlingen til deg spesifikt, og derfor er det ikke noe nøyaktig svar på hva din behandling vil inneholde. Det vil ofte være en behandling som går både på muskler og ledd på varierende måter.

Flere nyheter