Finn riktige skibriller

29 juni 2021
Johanne Larsen

Utstyret er viktig når man skal stå på ski. Det gjelder spesielt for det som beskytter, men som samtidig i stor grad påvirker hvordan man ser, ser ut og føler seg i bakken. Her skal vi se litt nærmere på hva du skal tenke over når du skal velge riktige skibriller til skituren. 

Skibriller – viktig tilbehør i bakken

Det er faktisk ikke helt likegyldig hvordan man ser ut i bakken, og selv om selvfølgelig skiklær som skijakke og skibukse utgjør en stor del av helhetsinntrykket, så er skibriller også svært viktige. Det på virker nemlig i stor grad hvordan man ser ut, men også hvordan man føler seg. Det skal være godt ‘glass’ i skibrillene, som gjør at man ser føre godt uansett værforhold, og at man får behagelig lys som gjør at det ikke er anstrengende for øynene når man kjører.

Det er også viktig at passformen er god. Hvis man har et lite ansikt, skal man velge skibriller som passer og som er behagelige på. Det kan fort bli ubehagelig både med for store og for små skibriller, og her gjelder det å velge forsiktig så man får akkurat det man vil ha. 

Fokuser på kvalitet

Med de tingene vi har nevnt ovenfor, så blir det ganske tydelig at kvalitet er et viktig stikkord når man skal finne de beste skibrillene. Det er nemlig svært viktig å velge skibriller som holder lenge, spesielt fordi de ofte kan være litt dyre – og da skal du velge noe som kan klare brasene i mer enn bare en skisesong. Det kan også være lurt å tenke på om man skal ha en liten skibrillegarderobe, med flere skibriller som passer til forskjellige antrekk, værforhold og behov. Det kan absolutt være verdt å tenke på når man skal kose seg i bakken og føle seg på topp. 

Flere nyheter