Håret er viktig for selvtilliten til en mann

07 november 2019
Mathias Bjelland
Håret er viktig for selvtilliten til en mann

De psykologiske effektene av hårtap og hva du skal gjøre

Hårtap er noe som mest rammer menn og vanligvis litt senere i livet. Den mest tradisjonelle typen hårtap, mannlig skallethet, er noe som vanligvis påvirker menn som begynner i trettiårene for eksempel. Dessverre er det ikke alle menn som er rammet av håravfall som tar det veldig lett. Faktisk har noen menn, som vanligvis lider av mer ekstreme tilfeller av hårtap, lidd psykisk av prøvelsen. En hårtap behandling er ofte eneste løsning.

Hovedårsaken til at noen menn lider psykisk av hårtap, er at de føler at de er mindre menn på grunn av det. Dette er en veldig farlig følelse å ha ganske enkelt fordi hårtap vanligvis er noe som er utenfor noens kontroll, siden noen mennesker bare er genetisk disponert for å oppleve håravfall og andre ikke. Men uansett hvor rettferdig følelsen er, er disse følelsene likevel reelle for de som uttrykker den, og vi som samfunn bør huske på dette når vi tar opp problemet.

Millioner av menn opplever hårtap verden rundt årlig

Fordi millioner av menn opplever hårtap verden rundt årlig og det er vanligvis noe som ikke anses å være å foretrekke, har en hel bransje blitt utviklet for å bekjempe dette problemet. For regelmessig lage mønster skallethet som er i de tidlige stadiene, anbefales det vanligvis at du bruker et hårstykke for å skjule de delene av hodebunnen som er skallet.

For mer ekstreme tilfeller av skallethet, anbefales vanligvis en full parykk. Dette vil vanligvis gjelde for de som opplever for tidlig hårtap, noen ganger starter så tidlig som tenårene. En mer radikal løsning noen vågale menn har slått seg til, er å bare barbere hodet helt skallet. Studier har faktisk vist at menn uten hår i det hele tatt er vurdert som mer attraktive enn menn med litt hår på sidene.

Flere nyheter