Hva slags båt skal jeg velge?

31 mars 2020
Johanne Hansen
Hva slags båt skal jeg velge?

Det er mange som ser nærmere på muligheten for ny båt til båtsesongen i disse tider. Været begynner å bli varmere og behovet blir stadig større. Nå vil man nemlig komme i gang, så man rekker å få utnyttet hele den fine båtsesongen, som ligger foran oss. Da kan det være greit å få litt tips omkring hva man skal velge og hva man skal tenke på når det kommer til kjøp av ny båt. 

Fiske eller fritid?

Det aller viktigste når du skal kjøpe ny båt, er å finne ut av hva du skal bruke den til. Det er for eksempel ganske stor forskjell på om du skal bruke båten til fiske eller fritid, eller om du skal bruke den som hytte eller bare som et fremkomstmiddel til de fine øyene i skjærgården. Det er derfor helt essensielt at du tenker over hva du egentlig skal bruke båten til, før du velger hvilken båt du skal kjøpe. Det kan også gjøre det mye lettere når du får snevret inn søket til akkurat den båttypen du trenger.

Skal det være en Askeladden Båt til fritidsbruk? Så kan det godt være en god ide å se litt nærmere på mindre båtmodeller av dette merket. Mange drømmer om det deilige båtlivet hele vinteren, og den helt riktige båten er en viktig del av denne drømmen. Det nytter ikke noe å kjøpe feil båt, så får du ikke brukt den like mye som du hadde tenkt. En båt er jo en forholdsvis stor investering for mange, og derfor er det viktig at du treffer riktig og gjør det beste båtkjøpet. En båt er også noe man ofte har i mange år, og derfor er det viktig at du du også kjøper en båt som kan imøtekomme dine behov i lang tid fremover, og ikke bare her og nå. 

Flere nyheter