Hvordan forholder man seg til barns lekefaser?

02 januar 2022
Johanne Larsen

editorial

Det er jo gjerne sånn at barn gjennomgår flere faser når det kommer til leker. Men hvordan skal man egentlig forholde seg til disse, og hva skal man kjøpe når det er gavetid? Det skal vi se litt nærmere på her. 

Hvorfor faser?

image

Barn har gjerne faser de gjennomgår der de har ‘dilla’ på noe helt spesielt. Det er vanlig med en bilperiode, en gravemaskinperiode, en prinsesseperiode, en bamseperiode eller en dukke- eller dinosaurperiode. Det kommer helt an på barnet, men det kan være vanskelig å følge med som forelder når disse fasene kommer – for hvordan forholder man seg til dem? Det er litt vanskelig når det kommer til gaver og leker, for skal man kjøpe noe til hver fase? Det kan fort bli dyrt og ikke minst lite bæredyktig. Man vet aldri hvor lenge fasene varer – noen er bare på en uke, og andre kan vare i flere år.

Det er lurt å lytte godt etter når barnet snakker om det som fasen gjelder, og se om det er noe som bare er noe alle de andre barna har hekta på, eller om det er noe som barnet synes er ordentlig gøy. Når en fase har vart en stund, kan man kanskje ‘investere’ litt ekstra i ting som fasen gjelder. For eksempel dinosaurer. Det finnes utrolig mye dinosaurrelatert leketøy på markedet, og dette er en vanlig fase. Det vil si at hvis fasen går over, så er det kanskje noen andre som vil arve eller kjøpe dinosaurlekene? Det er fullt mulig å gjøre det på den måte. 

Finn dinosaur på nettet

Når du skal finne dinosaur og dinosaurleker på nettet, så er det heldigvis et stort utvalg å velge mellom. Det vil si at du enkelt kan finne akkurat det sm barnet ønsker seg, og kanskje til og med finne noe som det ikke vet at det ønsker seg enda. 

Flere nyheter