Kjøp ny ukulele på nett

20 februar 2020
Maria Laugesen
Kjøp ny ukulele på nett

Ukulelen har de siste årene blitt utrolig populær over hele verden, og også i Norge er det flere og flere som bruker det lille instrumentet. Men visste du at en ukulele faktisk opprinnelig stammer fra Hawaii og anvendes i deres tradisjonelle musikk? Ukulelen har dermed stor betydning i den lokale kulturen, og den lette, lyse lyden er helt klassisk for Hawaiis musikk. Men nå har instrumentet – som litt minner om en liten gitar i utseende – altså funnet vei til resten av verden også, og brukes i stor stil av unge og gamle i dag.

Den fine ukulelen er især populært blant unge og innen indie-sjangere på grunn av sin lette, lyse klang. Den gir en utrolig vakker lyd når den anvendes alene, og passer godt med en fin sangstemme. Men den kan også lett anvendes i kombinasjon med andre instrumenter, spesielt hvis de ikke er alt for dominerende. Selvom ukulelen minner i utseende om en gitar, så er lyden nemlig mye annerledes, og det er ikke med en ukulele du kan spille høyere enn alle de andre instrumenter.

Er du på utkikk etter en ny – eller kanskje din første – ukulele, da bør du besøke Danmusikk.no. De har et stort utvalg av alle typer ukuleler, så her kan du finne noe for enhver smak. Det fantastiske for nybegynnere er, at ukulelen er et ganske enkelt instrument å begynne med, og du kan lære en del simple ting ved å anvende notebøker eller søke på nett. Når du først har teknikken på plass, da har du mange års utvikling foran deg, der du kan fortsette å lære og forbedre deg. På den måten er ukulelen både herlig for en nybegynner, men er også noe som kan kan fortsette å utfordre den mest erfarne musiker selv etter du har brukt instrumentet i mange år.

Flere nyheter