Stort utvalg av gravditetstester online

16 april 2020
Maria Laugesen
Stort utvalg av gravditetstester online

Har dere tatt den store beslutningen om å få et barn? Da betyr det for de fleste kvinner at de skal forsøke å bli gravide. Det er veldig forskjell på hvor lang tid dette tar. Noen blir gravide allerede etter første eggløsning, mens andre forsøker i mange måneder før det lykkes. Men uansett hvem du er og hvor fort det går, så gir det mening å holde øye med graviditeten selv. Og dette kan du gjøre med en graviditetstest til hjemmebruk. Disse er nemlig produsert for å kunne fortelle deg med stor sannsynlighet om du er gravid, og de er selvfølgelig opplagte å bruke etter en uteblivende menstruasjon for å be- eller avkrefte en graviditet.

Graviditetstester fungerer ved å måle konsentrasjonen av hormon i urinen. Her kan den beregne om du er gravid eller ikke. Derfor må man også vente til etter en uteblivende menstruasjon med å anvende den, fordi mengden av hormon først må stige til et nivå som kan registreres. Noen graviditetstester kan anvendes tidligere i forløpet, men her er usikkerheten altså betydelig høyere og bør derfor heller brukes som en veiledning. 

Det finnes forskjellige typer av graviditetstester på markedet, og her kan du blant annet velge mellom en stav som du tisser på og en strimmel som du legger i et beger med urin. Begge deler gir raske og presise svar, så du kan fritt velge hvilken du foretrekker. Det er også forskjell på hvordan svaret blir presentert, altså om det er med streker som mange kjenner det, eller om det er en digital variant med tall og bokstaver. Du kan velge presis den type graviditetstest som du foretrekker, og det er helt opp til dine personlige preferanser. De er enkle og raske å bruke, og de gir deg et sikkert svar på om du er gravid.

Flere nyheter