Tenk på dette når du skal legge nytt tak

25 april 2022
Johanne Larsen

editorial

Hvis du eier et hus eller en hytte, så er tak noe man blir helt nødt til å ta stilling til før eller senere. Det er jo ikke bare sånn at selve huset eller hytta trenger et godt tak for å være optimalt beskyttet, det gjelder også for eventuelle annekser, garasjer eller skur. Her skal vi se litt nærmere på hva du bør tenke på når det er på tide å legge nytt tak. 

Hva skal man velge?

Det er jo dessverre ikke sånn at man kan finne en evigvarende takløsning, og derfor blir det på et eller annet tidspunkt helt nødvendig å ta stilling til tak. Det gjelder uansett hva slags takløsning det er snakk om. Det er jo også sånn at det er stor forskjell på hvor lenge de forskjellige taktypene varer, og det er noe man kanskje burde ta med i beregningen når man skal legge nytt tak – selv om det kan bli litt kostbart med de løsningen som varer lengst.

Det er ikke minst også svært viktig å velge noe som passer til selve konstruksjonen. Et gammelt flott hus eller en hvitmalt hytte kler kanskje best et teglsteinstak eller lignende – dette er også viktig å ta hensyn til. Det skal passe sammen – i tillegg til å være praktisk og vare. 

Trapesplater

Oppdag nye materialer 

Det finnes også utrolig mange nye spennende materialer på markedet, som man med fordel kan benytte seg av når det er snakk om tak. Trapesplater kan for eksempel egne set utmerket til garasjer, skur eller lignende – og det er viktig å se på hvilke egenskaper de nye materialene har, og ikke bare tenke tradisjonelt når det kommer til gode takløsninger.

Da får du den beste løsningen til det du skal legge tak på, og en god løsning som varer helt til neste gang det er på tide å tenke tak. 

Flere nyheter