Tid til nye vinduer?

12 april 2022
Maria Laugesen

editorial

Vinduer av ordentlig kvalitet er viktige av flere årsaker, og samtidig er spiller vinduenes plassering, størrelse, antall og type en viktig rolle i hjemmet. Her kan du bli klokere på hvorfor det kanskje er tid til nye vinduer.

Flere fordeler med nye vinduer

Har du gamle vinduer i huset, hytten eller på kontoret? Da er det flere fordeler å hente ved å skifte de ut til nyere modeller. Du kan nemlig oppnå flere positive ting ved å montere nye vinduer av høyere kvalitet.

Først og fremst oppnår du tettere vinduer som betyr at kulden ikke kommer inn når vinduet er stengt, og som samtidig er med til å hindre kondens på vinduene innendørs. Det gir deg et bedre og sunnere inneklima som er avgjørende for vår helse og velvære, og er med til å spare deg og miljøet for unødvendig forbruk av varme.

En annen fordel er at sikkerheten ofte er bedre i de nye vinduer, så det blir vanskeligere for uvedkommende gjester å sikre seg adgang til hjemmet gjennom vinduene dine.

vindu

Velg riktig type

Når du velger nye vinduer er det mange forskjellige ting du må ta stilling til. Antall, størrelse og plassering er avgjørende for lys og luft i hjemmet, men er ofte vanskelige å endre på. Derfor kan du i stedet fokusere på typen av vindu. 

Det er blant annet ulike åpningsmekanismer som hver især har sine fordeler, og dette betyr mye for vinduenes funksjon i hverdagen, hvor enkle de er å rengjøre osv. Samtidig må du ta stilling til designen som selvfølgelig er viktig for innredningen, men som også kan ha betydning for hvor mye lys som kommer inn.

Det kan være en fordel å snakke med en profesjonell når du velger ditt nye vindu til hjemmet, så du får den helt riktige løsningen for dine behov.

Flere nyheter