De beste lekeplassene

05 desember 2022
Johanne Larsen

editorial

Skal dere ha ny lekeplass på skolen? I nabolaget? I hagen? Da er det en rekke ting man skal tenke på og ta stilling til før man kan gå i gang med prosjektet. Det skal vi se litt nærmere på her, så du er sikker på at dere får en trygg og god lekeplass som kan brukes av mange aldergrupper i mange år. 

Sørg for en god og trygg lekeplass 

https://aktivareal.no/rapporter kan du lese mer om lekeplasskontroll og avviksrapporter. Da kan du få vite akkurat hvilke kontroll- og sikkerhetstiltak som er nødvendige for å sikre lekeplassen din. Det er nemlig svært viktig at en lekeplass er trygg og sikker å leke på. Underlag og måten lekeplassen er bygget på, i tillegg til vedlikehold, er viktige forutsetninger for trygghet på en lekeplass. 

Avviksrapport

En lekeplass som er morsom og kreativ

Hvordan man utformer lekeplassen har i seg selv mye å si for hvordan den blir brukt. Allerede i designet skal man naturligvis prioritere trygghet, men man skal også i stor grad kunne sette seg inn i hvordan det er å være barn og leke på lekeplassen. Det er viktig å ha en lekeplass der man kan gjøre mye forskjellig med de samme elementene, og der det er mye rom for fantasi i tillegg.

Det er for eksempel lurt å bygge lekeplasser som er estetisk flotte og passer til omgivelsene, men som kanskje ikke er så tydelige i å ‘forestille’ noe. Da kan de være hva som helst, og det er leken som bestemmer. Det kan være et godt utgangspunkt for barn når de skal bruke lekeplassen. Det er også viktig med en lekeplass som gir utgangspunkt for mange morsomme aktiviteter, og der man kan leke flere sammen eller alene. Kreativitet er noe som brukes i stor grad under lek, og her kan lekeplassen bidra. 

Flere nyheter